TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Rumos krémes
Rumos krémes
Recept Rumos krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.1.2018

Rumos krémes

A rumos krémes pompás lezárása lehet egy jó nagy otthoni lakomának. A család is biztos szeretni fogja, de szerintem a legfinnyásabb vendéget is le lehet vele venni a lábáról. A két puha tésztalap közt bújik meg a finom vajas-rumos krém, a tejfölös máz és a csokiöntet pedig már csak hab a tortán. Ha van elég időnk, akkor érdemes otthoni krémessel meglepni a családot és a vendégsereget. Szerző: Zsuzsi Beri

40 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

5 db
tojásfehérje
5 db
tojássárgája
25 dkg
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor – bourbon
1 dl 2,8
-os%tej
1 dl
étolaj
2 púpozott evőkanál
holland kakaópor
25 dkg
búzaliszt (BL55)
10 g
sütőpor

Krémhez:

1/2 l
tej
5 evőkanál
liszt
25 dkg
vaj
20 dkg
kristálycukor
2 evőkanál
rumaroma.

Mázhoz:

75 g
tejföl (20%-os)
4 púpozott evőkanál
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor – bourbon

Csokiöntethez:

50 g
étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
2 evőkanál
étolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem. Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
  3. A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
  4. A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a kristálycukorral habosra kavart rumos vajat.
  5. 180 C-on 35 percig sütjük a tésztát.
  6. A mázhoz a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. A tésztát kettévágom, megtöltöm a töltelékkel, lefedem a tésztával, meglocsolom a tejfölös mázzal, 10 percre visszateszem a sütőbe, majd rácsorgatom csorgatom a csokiöntetet.

A receptért köszönet kitűnő szakácsunknak, Zsuzsi Berinek

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása