TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Töltött csirkebatyuk
Töltött csirkebatyuk
Recept Töltött csirkebatyuk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.1.2018

Töltött csirkebatyuk

Szeretem a töltött húsokat, legyen az csirke, marha, pulyka vagy sertés. Mindegyiknek megvan a maga kellemes íze és aromája, amit a töltelékekkel, kis trükkökkel még finomabbá lehet varázsolni. Ezeknél a töltött csirkebatyunál a töltelékbe paprika, hagyma, reszelt sajt és tömlős sajt került. A csirkehús így belül is szaftos és puha maradt. Kívülről szalonnával csomagoltam be, amitől pedig még pompásabb, még ellenállhatatlanabb lett. Szerző: Blazena

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
csirkemell
100 g
friss paprika (zöld)
100 g
reszelni való sajt
80 g
tömlős sajt
1 db
újhagyma
ízlés szerint só, bors
8-12 db
vékony szelet szalonna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemelleket vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Az újhagymát és a paprikát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. A tömlős sajtot elkeverjük a hagymával, paprikával és sajttal. A tölteléket rákanalazzuk a hússzeletekre, felcsavarjuk, majd becsomagoljuk a szalonnába. A szalonnába csomagolt húsos batyuk minden oldalát serpenyőben, forró olajban megpirítjuk.
  3. Az így előkészített batyukat sütőtálba tesszük. Ha akadt egy kis hússzaft, azzal meglocsoljuk, majd egy kevés forró vizet is öntünk a húsos batyuk alá. Alufóliával lefedjük, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük és rápirítunk.
  4. Én fűszeres sült burgonyával tálalom. Ehhez a kockára vágott burgonyát sós vízben (amihez pár köménymagot is adtam) puhára főzöm, leszűröm, fűszerezem, egy kevés zsemlemorzsával is megszórom, majd forró olajban megpirítom.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása