TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Zöldséggel párolt sertéscomb
Zöldséggel párolt sertéscomb
Recept Zöldséggel párolt sertéscomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.1.2018

Zöldséggel párolt sertéscomb

Lehet, hogy sokaknak az iskolai menzát juttatja eszébe, de szerintem ezekből a hozzávalókból valami pompás lakoma készíthető. Szerintem a dolog ott kezdődik, hogy jó minőségű sertéscombot szerzünk be. Ha ez megvan, akkor megnyertük a csatát, és a zöldséggel párolt sertéscomb elenállhatatlan lesz. Akár lecsós húsnak is nevezhetjük, a hozzávalók szinte megegyeznek: hús, hagyma, paprika, paradicsom, fűszerpaprika. Szerző: Blazena

30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
sertéscomb
1 db
közepes fej vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
édes őrölt pirospaprika
1/2 kv. kanál
csípős őrölt pirospaprika
2 db
paradicsom
1 db
paprika
só, bors
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát forró olajban megsütjük.
  2. A húslében megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát. Sózzuk, majd egy kevés forró vízzel felöntjük. Miután levettük a lángról, megfűszerezzük a paprikával, elkeverjük, beletesszük a hússzeleteket, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy a hússzeleteket pont ellepje.
  3. A hússzeleteket visszatesszük a lángra, és kb. 30 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felcsíkozott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Mikor a hús már jó puha (és természetesen a zöldségek is megpuhultak), levesszük a lángról. Ha szeretnénk, a főzőlevet besűríthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása