TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Krémes csokoládés kísértés
Krémes csokoládés kísértés
Recept Krémes csokoládés kísértés
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.2.2018

Krémes csokoládés kísértés

Talán furán hangzik, de a krémes csokoládés kísértés a többi süteményhez képest gyorsan elkészül. Ehhez persze nem árt előző nap elkezdeni készülődni. Egész egyszerűen a habtejszínben feloldjuk a csokoládét, és egy éjszakán át hűtjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor a másnapi sürgés-forgás a konyhában már igazán gyorsan megy! A tésztát megsütjük, a krémmel megkenjük, tetejét pedig kakaóval megszórjuk. A végeredmény egy pompás, puha, kakaós, krémes finomság. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
10 g
kakaó
70 g
kristálycukor
35 ml
napraforgóolaj
35 ml
tej
75 g
búzafinomliszt
1/4 csomag
sütőpor

Krém:

300 ml
habtejszín
200 g
étcsokoládé
50 g
tejcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az elkészítést a krémmel kezdjük. A tejszínt feltesszük főni, és amikor már elég meleg, beletesszük a kockára tört csokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. A csokoládés tejszínt levesszük a tűzről és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tojássárgát 50 g cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaót, olajat, tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Jó alaposan eldolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát 21 x 21 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. Miután a tészta megsült és kellően lehűlt, a hűtőből kivesszük a csokoládés habtejszínt és kézi robotgéppel sűrű krémmé dolgozzuk. A krémet rávisszük a tésztára, elegyengetjük, tetejét kakaóval megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása