TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Dupla csokoládés finomság
Dupla csokoládés finomság
Recept Dupla csokoládés finomság
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.2.2018

Dupla csokoládés finomság

Hogy mitől is kétszer csokis a dupla csokoládés finomság? Természetesen attól, hogy a csokoládés a sütemény tésztájába és az egyik krémes rétegébe is belekerül. A tetejére rávitt tejszínhab pedig csak megkoronázza ezt a csupa csokoládés finomságot. Legutóbb az egyik barátnőm kisfiának szülinapi bulijára készítettem, és azt kell mondjam, nagyobb sikert aratott, mint maga a születésnapi torta. Szerző: Triniti

50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
6 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
100 g
étcsokoládé
150 ml
olaj

Krém:

6 db
tojássárga
6 ev. kanál
porcukor
100 g
étcsokoládé
125 g
vaj

Szükségünk lesz még:

300 ml
habtejszín
1 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az olajat. Egy másik edényben a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a lereszelt csokoládét is (én nagy lyukú reszelőn reszeltem le a csokit).
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon pedig aranybarnára sütjük.
  3. Eközben hozzálátunk a krém elkészítéséhez. A tojássárgát a cukorral és a kockára tört csokoládéval gőz felett habosra verjük. Amikor a csokoládé már felolvadt, a keveréket kihűtjük. A kicsit kihűlt keverékhez hozzáadjuk a puha vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik. A krémet rávisszük a megsült tésztára.
  4. A tejszínhabot a habfixálóval együtt habbá verjük, majd rávisszük a csokoládés krémre. Ízlés szerint díszítjük, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása