TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Nagymamám kuglófja
Nagymamám kuglófja
Recept Nagymamám kuglófja
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.2.2018

Nagymamám kuglófja

Nagymamám kuglóf receptje végtelenül egyszerű, és végtelenül finom! Imádom, ahogy a tésztájában váltakozik a világos és kakaós tészta, és azt is, hogy a tészta gyakorlatilag 10-15 perc alatt összeállítható. Nagymamám mindig felváltva öntötte bele a két tésztát a formába, és ezt a trükköt én is alkalmazom. A tetejét az elengedhetetlen porcukorral szórom meg, és jó vastagra szeletelve tálalom. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
tojás
200 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
250 ml
olaj
375 ml
tej
450 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
15 g
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Nagymamám mielőtt hozzákezdett, minden hozzávalót előkészített, mert azt mondogatta, akkor lesz igazán jó, ha minden hozzávaló egyforma hőmérsékletű. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát ketté választjuk, majd az egyikhez hozzáadjuk az egy evőkanál tejben elkevert kakaót. Eldolgozzuk.
  3. A formát olajjal kikenjük, liszttel beszórjuk, majd egész egyszerűen felváltva beleöntjük a világos és kakaós tésztát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 45 – 50 percig sütjük. Az elkészült kuglófot kivesszük a sütőből, kissé kihűtjük, kiforgatjuk a formából, tetejét pedig porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása