TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Szalonnás húspogácsa sajttal és csemegeuborkával sülve
Szalonnás húspogácsa sajttal és csemegeuborkával sülve
Recept Szalonnás húspogácsa sajttal és csemegeuborkával sülve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.2.2018

Szalonnás húspogácsa sajttal és csemegeuborkával sülve

Gondoltam, egy kis újdonsággal lepem meg a családot. Kicsit kezdtem unni a csirkemellet, ezért darált húsra váltottam, és elkészítettem ezeket a pompás húspogácsákat sajttal és csemegeuborkával sülve. A feladat nem nehéz. Fűszerezésnek fűszerkeveréket használtam, darált húst pedig boltban vásároltam, sertés és marha keverékét. A husit egy kevés tejöllel kevertem el, ez tartotta össze, majd a megformált húsos fészeket szalonnával csavartam be, a fészekbe pedig be apróra vágott sonkát, sajtot és csemegeuborkát tettem. Szerző: remcula

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hús:

300 g
darált hús (sertés, marha, kevert, pulyka, ki mit szeret)
1 ev. kanál
tejföl
1 kv. kanál
hamburger fűszerkeverék
3-5 szelet
szalonna, mindegyik húspogácsára 1-2 db
100 g
Gouda sajt
50 g
sonka
2 db
csemegeuborka
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált húst a fűszerkeverékkel, tejföllel elkeverjük, majd két kis húsgolyót formázunk.%1
  2. Egy sörösdoboz vagy energiaitalos doboz segítségével mélyedést nyomunk a húsgolyókba, lényegében kialakítjuk a kis húsfészkeket.%2
  3. Még mielőtt kivennénk az energiaitalos dobozt a húspogácsából, a húspogácsát szalonnával betekerjük. A fészekbe reszelt sajtot, apróra vágott sonkát és apróra vágott csemegeuborkát teszünk.%3
  4. A húspogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon készre sütjük.%4
  5. Salátával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása