TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Lecsós-pikáns csirkemell tócsnival
Lecsós-pikáns csirkemell tócsnival
Recept Lecsós-pikáns csirkemell tócsnival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   20.2.2018

Lecsós-pikáns csirkemell tócsnival

Egy igazán kiadós és tartalmas fogás az egész családnak. A lecsós-pikáns csirkemell tócsnival a család egyik nagy kedvence. Általában jó nagy adagot készítek belőle, de szinte nem létezik az a mennyiség, ami egy nap alatt ne fogyna el. Tócsnival rendkívül laktató, és megéri a fáradozást. A húst a lecsón kívül a hagyma és a többi fűszer teszi igazán finommá, a csípősséget pedig mindenki magára és családjára szabva állítja be.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
csirkemell
1 db
vöröshagyma
1 db
mogyoróhagyma
1 csokor
újhagyma
1 db
paprika (piros)
1 db
szárított csípős paprika
1 üveg
lecsó (bolti, 500-700 g)
1 db
csemegeuborka
4 gerezd
fokhagyma
ketchup
worcestershire szósz
só, bors, olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst apróra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, egy kevés olajjal és worcestershire szósszal meglocsoljuk. Jó alaposan elkeverjük és pihentetjük.
  2. Amíg a hús pihen, a vöröshagymát és mogyoróhagymát vékony cikkekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát felcsíkozzuk, a csemegeuborkát pedig felkockázzuk. A fokhagymát apríthatjuk vagy felszeleteljük, a szárított csípős paprikát pedig egészben használjuk.
  3. Egy nagyobb edényben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a csirkehúst. Hozzáadjuk a hagymát, újhagymát, fokhagymát, mogyoróhagymát és a paprikát. Pár percig együtt pirítjuk a hússal.
  4. Hozzáadjuk a lecsót, az uborkát, a ketchupot és a csípős paprikát. Pár percig főzzük, majd tálaljuk. Köretnek tócsnit készítettem.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása