TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Majonézes burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta
Recept Majonézes burgonyasaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   16.3.2018

Majonézes burgonyasaláta

Ha már elegünk van a főtt és sült burgonyából, akkor érdemes valami mást kipróbálni. Erre remek lehetőség a majonézes burgonyasaláta. Benne van minden, ami egy jó, kiadós és tartalmas körethez kell: burgonya, hagyma, sárgarépa, borsó, akár főtt tojás, majonéz, és ebben az esetben még szálakra tépett főtt csirkehús is. Jó minőségű majonézzel elkevertem, sóval és borssal ízesítettem.

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok
4 db
burgonya
4 db
tojás
4 db
csemegeuborka
2 db
sárgarépa
1 db
borsókonzerv (250 g)
150 g
főtt csirkehús vagy sonka
1 db
vöröshagyma
majonéz
só, bors, metélőhagyma
2 db
főtt tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben a megtisztított répával együtt puhára főzzük.
  2. A főtt burgonyát és a répát leszűrjük, felkockázzuk. Nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott tojást és a kockára vágott vagy lereszelt uborkát, az apróra vágott vöröshagymát, a leszűrt borsót és az apróra vágott vagy szálakra tépett csirkehúst/sonkát.
  3. Alaposan elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, ismét elkeverjük.
  4. Ízlés szerinti mennyiségű majonézt adunk hozzá, én krémesen szeretem.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása