TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Milky way szelet
Milky way szelet
Recept Milky way szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.3.2018

Milky way szelet

A Milky way csokoládéban szerintem a legfinomabb a lágy krém. Sokat próbálkoztam a reprodukálásával, és végül megtaláltam ezt a receptet, ami a leginkább hasonlít a bolti csokihoz. A lágy, tejes krém két kakaós piskótalap közé került, a tetejét pedig csokival vontam be. Szerintem a krém a tejportól igazán lágy lett, a végeredmény pedig szerintem magáért beszél. Jó étvágyat! Szerző: Jaja79

60 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
1/2 bögre
rétesliszt
1/2 bögre
kukoricakeményítő
1,5 bögre
kristálycukor
3 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor
2 ev. kanál
olaj

Töltelék:

1/2 bögre
tej
2 bögre
tejpor
3/4 bögre
kristálycukor
350 g
vaj

Tetejére:

60 g
étcsokoládé
60 g
tejcsokoládé
80 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a 25 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Beleöntjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a kakaót. Miután a hozzávalók összeálltak tésztává, beleöntjük az előkészített tepsibe.
  3. 20-25 percig sütjük. Miután megsült, a tésztát ketté egyenlő részre vágjuk és kihűtjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A tejet a cukorral felmelegítjük. Miután a cukor felolvadt, levesszük a lángról és kihűtjük.
  5. A vajat habosra verjük, majd fokozatosan, folyamatos keverés-mixerelés mellett hozzáadjuk a cukros tejet. Ezután belekeverjük a tejport és addig dolgozzuk, amíg sima, csomómentes, sűrű krémet nem kapunk.
  6. Az egyik tésztalapra rávisszük a krémet, elegyengetjük, majd lefedjük a másik tésztalappal. Kezünkkel óvatosan lenyomjuk.
  7. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása