TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Tonhalkrémmel töltött tojás
Tonhalkrémmel töltött tojás
Recept Tonhalkrémmel töltött tojás
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.3.2018

Tonhalkrémmel töltött tojás

Remek választás ünnepekre, vendégváró falatnak, vagy akár hideg vacsorának. A tonhalkrémmel töltött tojás mindig pompásra sikerül, mert szerintem nem lehet elrontani. A hozzávalókat csak jó alaposan krémessé kell dolgozni, a kapott krémet pedig belekanalazzuk vagy nyomózsák segítségével beletöltjük a félbe vágott tojásokba. Olívabogyóval, zöldségekkel díszítjük. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

6 db
tojás
200 g
tonhal (konzervben)
50 g
krémsajt
50 g
olívabogyó
bors
salátalevél
petrezselyemzöld
retek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást keményre főzzük, héját eltávolítjuk, óvatosan félbe vágjuk.
  2. A tojássárgát a tonhallal és krémsajttal együtt jó alaposan elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem, ha krémes és lágy, ezért robotgépet használtam.
  3. A tányér alját kibéleljük a megmosott és megszárított salátalevéllel. Erre tesszük rá a tojássárga nélküli főtt tojásfehérjét, amit bőven megtöltünk a tonhalas krémmel (a krémet nyomózsákba kanalazzuk, ezzel töltjük a tojásokat).
  4. Tetejét olívabogyóval, petrezselyemzölddel díszítjük, amit remekül kiegészít a díszesre vágott retek.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása