TopReceptek.hu Saláták Öntetek és dresszingek Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül
Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül
Recept Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.3.2018

Tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül

Minden salátának megvan a maga sajátos ízvilága, és ahány ember, annyi féle íz és tartalom. Én általában két-három féle salátát szoktam az ünnepek alkalmával készíteni, amiből az egyik a tojásos burgonyasaláta hagyma nélkül. Mivel a családban akad olyan, aki nem szereti a nyers hagymát, ez a változat neki is tökéletesen megfelel. Ízesítésnek majonézt, joghurtot, sót, borsot és a csemegeuborka levét használom. Se citromlé, se ecet, se cukor.

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 kg
krumpli
12 db
tojás
400 g
borsó és répakonzerv
200 g
csemegeuborka
őrölt feketebors

Öntet:

420 ml
majonéz
400 ml
natúr joghurt
5 ev. kanál
mustár
1 ev. kanál
porcukor
ízlés szerint csemegeuborka leve
őrölt fektebors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát még előző nap a héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kihűtjük.
  2. Másnap a tojásokat keményre főzzük, kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk vagy krumpliszeletelőn átnyomjuk. A tojásokat felkockázzuk, a borsót és répát leszűrjük, a csemegeuborkát apró kockára vágjuk. A tojást és zöldségeket hozzáadjuk a krumplihoz.
  3. Sózzuk és borsozzuk, elkeverjük, majd elkészítjük az öntetet.
  4. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük, a csemegeuborka levét is hozzáadhatjuk (én szeretem az ecetes-édes ízt, szerintem nagyon jól kiegészíti). Elkeverjük, ízesítjük, ráöntjük a burgonyás keverékre, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ha kell, a csemegeuborka levével, sóval és borssal tovább ízesíthetjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása