TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Étcsokoládés csokicsoda
Étcsokoládés csokicsoda
Recept Étcsokoládés csokicsoda
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.3.2018

Étcsokoládés csokicsoda

Az étcsokoládés csokicsoda a csokoládé kedvelőinek biztos ízleni fog. A süteményhez érdemes jó minőségű csokoládét használni, legalább 70%-os kakaótartalommal. Ettől lesz igazán csokoládés és finom! A sütemény elkészítése nem bonyolult, de a krémnél érdemes odafigyelni. A csokoládét a cukorral fel kell olvasztani, majd ezt kell belekeverni a meleg, de nem forró habtejszínbe. Ha túlmelegítjük vagy felforraljuk, a csokikrém nem lesz jó állagú. Szerző: Gastanka

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
100 g
kristálycukor
200 g
vaj
100 g
étcsokoládé
4 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

500 ml
habtejszín
200 g
étcsokoládé
1 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A süteményhez 20 x 35 cm-es tepsit használunk, magas oldalfallal. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a felolvasztott vajjal elkevert étcsokoládét. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát a tepsire tesszük és 180 fokon 20 percig sütjük.
  4. A csokoládét kockára törjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd miután a csokoládé felolvadt, levesszük a tűzről. A tejszínt felmelegítjük, majd ezután belekeverjük a cukorral elkevert olvasztott csokoládét. Ez a krém kerül a tésztára.
  5. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt és a krém megkötött, felszeleteljük.
  6. Ha a krém nem köt meg, az azt jelenti, hogy felforraltuk, és nem csak felmelegítettük!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása