TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Almás-fahéjas kuglóf
Almás-fahéjas kuglóf
Recept Almás-fahéjas kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.3.2018

Almás-fahéjas kuglóf

Egy finom kuglóf a legszomorúbb napokon is képes vidámságot és némi jókedvet csempészni a konyhába. Nekem a kuglóf anyukámat és az otthon melegét juttatja eszembe, és szerencsére a gyerekeim is így vannak ezzel. Ha nem is hetente, de azért kéthetente készítek egy adag kuglófot, köztük ezt a puha és ízletes almás-fahéjas kuglófot is. A kész kuglófot csak porcukorral meghintem, és már tálalom is.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

180 g
kristálycukor
180 g
rétesliszt
3 db
tojás
6 ev. kanál
tej
4 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
fahéj
2 db
nagyobb alma
1/4 csomag
sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk a fahéjat és ezzel is eldolgozzuk.
  2. Hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd fokozatosan beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét és a vékonyra szeletelt vagy lereszelt almát.
  3. Kivajazott kuglóf sütőformába öntjük a tésztát.
  4. 165 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük – tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása