TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Mini almás-diós rétes
Mini almás-diós rétes
Recept Mini almás-diós rétes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.3.2018

Mini almás-diós rétes

A mini almás-diós rétest vendégeimnek készítettem. Gondoltam, jól esne az édes, ropogós falat a délutáni kávéhoz. Jól gondoltam, és még meg is dicsérték az édességet. Szerintem az egészben az a legjobb, hogy a töltelék szinte bármi lehet. A reszelt almához fahéjat, cukrot és darált diót kevertem. A tésztába akár még a sós töltelék is illik, férjemnek biztosan káposztás töltelékkel is elkészítem. Szerző: Gesztenye

120 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 ml
olaj
100 ml
víz
1/2 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
20 g
friss élesztő
500 g
búzafinomliszt

Töltelék:

4-5 db
alma
5 ev. kanál
kristálycukor
fahéj, darált dió

Szükségünk lesz még:

porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet felmelegítjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik tésztából cipót formázunk. A cipókat liszttel beszórt felületen vékonyra nyújtjuk, majd rátesszük az almás tölteléket. Ehhez a reszelt almát elkeverjük a cukorral, fahéjjal és a darált dióval. A tésztalapot felcsavarjuk.
  4. A tekercseket felvágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokra előmelegített aranyszínűre sütjük.
  5. Miután megsült, kivesszük a sütőből és porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása