TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Tepsis vakondtúrás szelet
Tepsis vakondtúrás szelet
Recept Tepsis vakondtúrás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.4.2018

Tepsis vakondtúrás szelet

Mindig jól esik egy szelet krémes, gyümölcsös frissítő sütemény. A puha tészta, túrós krém, finom banán, valamint a minőségi csokoládéból és kakaóból készült tészta teszi igazán ellenállhatatlanná a tepsis vakondtúrás szeletet. A tésztába egy kis „kádat” kell vájni, amibe belekanalazzuk a krémet és amibe belekerül a gyümölcs is, majd a kivájt tésztát kézzel lemorzsoljuk, ezzel szórjuk meg a süteményünket. Jól lehűtve, hidegen az igazi! Szerző: Barbara

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (tepsi: 23 x 33 cm):

3 db
tojás
130 g
kristálycukor
200 ml
olaj
200 ml
tej
1 csomag
sütőpor (bioboltban vásároltam foszfátmentesen)
50 g
holland kakaó
300 g
teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt (vagy klasszikus finomliszt)

Krém:

500 g
túró
180 g
tejföl
100 g
natúr krémsajt
60 g
porcukor
50 g
minőségi étcsokoládé
3 db
banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Beledolgozzuk a száraz hozzávalókat – a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tészta sűrűbb, a kuglóf tésztájához tudom hasonlítani. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (23 x 33 cm-es tepsit használtam, de akár nagyobb is lehet), majd 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
  3. A túrót, tejfölt, natúr krémsajtot és cukrot jó alaposa elkeverjük. Belereszeljük a csokoládét, majd a kész krémet hűtőszekrénybe tesszük. Egészen addig maradjon a hűtőszekrényben, amíg a sütemény tésztája el nem készül.
  4. Miután a tésztát kivettük a sütőből és kihűtöttük, a széleitől kb. 1 cm-re késsel bevágjuk (mintha egy belső keretet készítenénk a tésztának), majd a tésztát egy tálba kivesszük. Igyekezzünk ne túlságosan mélyen kikanalazni a tésztát. A vékony tésztaréteg az alján hamarabb megszívja magát a nedvességgel, és akár ki is szakadhat. Ráadásul túl sok morzsolni való tésztánk maradna a végére.
  5. A tésztába készített „kádba” belekanalazzuk a krém felét, elegyengetjük, egy réteg szeletelt banánt teszünk rá, majd a maradék krémmel befedjük. A krém és banán a tészta széleire is kerülhet. A tészta tetejét a félretett, morzsolt tésztával szórjuk meg. A süteményt pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.

Forrás: Máma v kuchyni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása