TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Pudingos-almás krémes
Pudingos-almás krémes
Recept Pudingos-almás krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.4.2018

Pudingos-almás krémes

Az alma és puding együtt rossz már nem lehet, főleg akkor, ha ez két tésztalap közt bújuk meg, és még egy kevés piskóta is feldobja a kompozíciót. A pudingos-almás krémes ünnepségeken is megállja a helyét. Lehűlve igazi csemege, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretnek. A reszelt almát fahéjas cukorral ízesítettem, ettől még finomabb lett. Akár további gyümölccsel is feldobhatjuk, kiválóan illik a krémesbe a sárgabarack. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

500 g
leveles tészta
1,5 csomag
piskóta

Almás réteg:

5-6 db
alma
1 csomag
fahéjas cukor

Puding:

1 l
tej
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
vanília ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztát kihajtogatjuk, félbe vágjuk ás tepsi nagyságúra nyújtjuk..
  2. A tésztát tepsibe rakjuk, és egy réteg piskótát teszünk rá.
  3. A cukorból, vaníliacukorból, pudingporból és tejből pudingot főzünk, majd ráöntjük a piskótára.
  4. A reszelt almával megszórjuk a pudingos réteget, majd fahéjas cukorral megszórjuk. Én édesebb almát használtam.
  5. Lefedjük a másik tésztalappal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. Tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása