TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-mákos szelet
Túrós-mákos szelet
Recept Túrós-mákos szelet
TopPetra TopPetra    ·   27.4.2018

Túrós-mákos szelet

A túrós-mákos szelet egyszerűen zseniális! Ízvilágban, állagban és textúrában is tökéletes finomság. A finom, édes mákos tésztára még a sütés előtt rákanalazzuk a könnyed túrós tölteléket, ami mindig más és más formában fog belesüppedni a tésztába. A legnagyobb elismerést a családtól kaptam, mindenki megdicsért, a nap végére pedig egy szelet sem maradt. Szerintem elég gyakran elkészítem! Szerző: Jaja79

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
200 g
vaj
180 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor
200 g
rétesliszt
200 g
darált mák
100 ml
tej
2 ev. kanál
rum

Túrós töltelék:

500 g
túró
200 g
porcukor
1 csomag
vaníliapuding
3 db
tojás
1 ev. kanál
citromlé
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Mákos tészta:
    A mákot a puha vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojást, mindegyik tojás után jó alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a rumot és a tejet.
  2. A tésztát kivajazott és rétesliszttel vagy búzadarával beszórt tepsibe tesszük (28x38 cm-es tepsit használtam).
  3. Túrós töltelék:
    A túrót a porcukorral, vaníliacukorral, pudingporral és citromlével elkeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. A tepsiben lévő mákos tésztára nagyon óvatosan rákanalazzuk a túrós tölteléket – tényleg óvatosan dolgozzunk, ellenkező esetben a túrós töltelék a tepsi aljára esik. Ha netán ez megtörténik, az sem baj, az ízén nem fog változtatni.
  5. A töltelékkel megpakolt tésztát 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A kész süteményt kihűtjük, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása