TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-cappuccinos pohárdesszert
Túrós-cappuccinos pohárdesszert
Recept Túrós-cappuccinos pohárdesszert
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.4.2018

Túrós-cappuccinos pohárdesszert

A réteges pohárdesszertek szerintem azok az édességek, amik nemcsak a vendégeknek okoznak örömet, hanem a készítőnek is. A túrós-cappuccinos pohárdesszert három rétegből készül: az alsó réteg a kávés-túrós krém, amire egy jó adag csokoládés öntet kerül, a tetejére pedig az elengedhetetlen tejszínhab és a kedvünkre választott gyümölcs. A fogyasztása hidegen ajánlott. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
500 g
túró
1/3 bögre
porcukor
3 kv. kanál
instant cappuccino por
300 g
étcsokoládé
500 ml
habtejszín
ízlés szerint gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 200 ml habtejszínt kis lángon felmelegítünk, közben ügyelünk arra, hogy ne forrjon fel! Amikor már elég meleg, levesszük a lángról és hozzáadjuk a csokoládét. Csokipasztillát is használhatunk, nekem ezt nem sikerült beszereznem, így maradtam a táblás verziónál. Miután a csokoládé feloldódott, félretesszük és kihűtjük.
  2. Az instant cappuccino port 1,5 dl forró vízzel felöntjük. A túrót a porcukorral jó alaposan, szinte krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt kávét. A kávés-túrós krémet a poharak aljára kanalazzuk.
  3. Erre kerül a kihűlt tejszínes-csokoládés réteg.
  4. Miután kihűlt, a tetejét a maradék habtejszínből elkészített habbal és friss gyümölccsel díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása