TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
Recept Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.5.2018

Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel

Frissítő sütemény, ami megédesíti a nyári napokat. Tejszínhab, eper, piskóta és keksz tökéletes párosítása. Számomra tényleg nagyon inspiráló az eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel. Az ilyen nagy melegben nem is nagyon kívánom a túl édes édességeket, éppen ezért is nagyon szeretem. A gyümölcszselét és a zselatinport is könnyű kezelni, csupán figyelni kell az instrukciókat. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

15 db
háztartási keksz
600 ml
habtejszín
3 csomag
gyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml
forró víz
120 g
piskóta

Epres réteg:

800 g
eper
2 csomag
gyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanál
zselatinpor

Tetejére:

400 ml
habtejszín
2 ev. kanál
kristálycukor
3 kv. kanál
zselatinpor
75 ml
forró víz
16 db
csokoládés keksz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
  2. A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
  3. A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.
  4. Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a kocsonyát és a zselatint, majd alaposan elkeverjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Az epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötött
  6. A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatinport és eldolgozzuk. Rákanalazzuk az epre pürére, tetejére pedig rátesszük a csokoládés kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük, és miután jól lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása