TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tésztakosárkák csokoládés tejszínhabbal
Tésztakosárkák csokoládés tejszínhabbal
Recept Tésztakosárkák csokoládés tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.5.2018

Tésztakosárkák csokoládés tejszínhabbal

Ha valami oknál fogva maradt pár tojássárga, akkor egyszerűen fel tudjuk használni. Például készíthetünk tésztakosárkákat, aminek a tetejére csokoládés tejszínhabot teszünk. Aranyos falatkák, ami akár vendégvárónak is tökéletes. A párizsi tejszínhab elkészítése kicsit időigényes, mert a karamellkrémes csokoládét fel kell olvasztani a habtejszínben, majd meg kell várni, amíg jó alaposan lehűl. Szerző: Haanka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojássárga
150 g
porcukor
1 kv. kanál
vaníliacukor
pár csepp citromlé
olaj a kosárkák kikenéséhez

Párizsi tejszínhab:

500 ml
habtejszín
200 g
csokiszelet (karamellás krémmel)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kosárformákat olajjal kikenjük, jó alaposan!
  2. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk.
  3. A kosárkák feléig töltjük. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd miután már megnövekedett a tészta – szinte kifut a formából, a hőmérsékletet 90 fokra csökkentjük. Ha már a széle is elkezd barnulni, kivesszük a sütőből.
  4. Miután kicsit kihűlt, könnyen ki lehet venni a formából.
  5. Elkészítjük a tejszínhabot: a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét, addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, majd miután kihűlt, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap habbá verjük.

 

Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása