TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Gyors almás tekercs
Gyors almás tekercs
Recept Gyors almás tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.5.2018

Gyors almás tekercs

A gyors almás tekercs elkészítése egyáltalán nem megerőltető. Az alapanyagokat is könnyen be tudjuk szerezni, az almás tölteléket és a tésztát is gyorsan meg tudjuk csinálni. A tepsibe csak rátesszük az almás tölteléket, erre a tésztát, megsütjük, kifordítjuk a tepsiből és felcsavarjuk. A tekercset persze porcukorral bőven megszórhatjuk. A tésztába a cukor mennyisége ízlés szerint módosítható, adhatunk hozzá többet és kevesebbe is. Szerző: Zlatulik

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
100 g
kristálycukor (ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető)
8 ev. kanál
rétesliszt

Töltelék:

5-6 db
alma
1 csomag
fahéjas cukor
2 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, elkeverjük a fahéjas cukorral és vaníliacukorral. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az előkészített almát.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, belekeverjük a réteslisztet. A tésztát ráöntjük az almára, elegyengetjük, 160-170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük sütőből és nedves törlőkendővel lefedjük. Az almás süteményt a kendővel együtt egy másik tepsibe kifordítjuk. A sütőpapírt eltávolítjuk és óvatosan felcsavarjuk, a kendő segítségével.
  4. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása