TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Tiramisu Frissítő epres tiramisu fehér csokoládéval
Frissítő epres tiramisu fehér csokoládéval
Recept Frissítő epres tiramisu fehér csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.5.2018

Frissítő epres tiramisu fehér csokoládéval

Az eperszezon számos embernek okoz örömet, mert finomabbnál finomabb édességeket, desszerteket lehet elkészíteni. A sütés nélküli receptek közül az egyik nagy kedvencem a hidegen tálalt, frissítő epres tiramisu, aminek a krémjébe fehér csokoládé is kerül. Ha netán valaki nem szereti az epret, akkor bátran próbálkozhat más gyümölccsel is, ás kedve szerint ízesítheti, édesítheti. A desszert minden alkalomra tökéletes. Szerző: Marta

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 csomag
piskóta
250 ml
habtejszín
500 g
mascarpone
200 g
fehér csokoládé
800 g
eper
2 csomag
vaníliacukor
kakaó szóráshoz
eper díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az epret leturmixoljuk. Én szeretem, ha nagyobb darabok is vannak benne, így nem szükséges túl sokáig és túl pépessé dolgozni. A habtejszínt felverjük, óvatosan beledolgozzuk a mascarpone sajtot.
  2. A krémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott és kissé kihűtött csokoládét.
  3. A forma alját piskótával kirakjuk, rákanalazzuk az eper felét.
  4. Az epres krémre kerül a mascarpone sajtos krém, majd ismét piskóta, eper, krém. A felső réteg akár több krém is lehet.
  5. A tetejét kakaóval megszórjuk, eperrel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása