TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Banános krémes álom
Banános krémes álom
Recept Banános krémes álom
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.5.2018

Banános krémes álom

Remélem, ezzel a süteménnyel sokaknak örömet tudok szerezni! Én a kislányom születésnapi bulijára készítettem el a torta mellé. Annyira jó sikerült, hogy a banános krémes álom fantázianevet viselő sütemény előbb elfogyott és nagyobb sikert aratott, mint maga a torta. Pedig nincs benne semmi különleges, mégis ellenállhatatlan! Pompás íz, krémes, lágy, banános, kakaós, puha. Csupa olyan jelző, amitől rossz már nem lehet. Szerző: Petra

100 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
160 g
kristálycukor
5 ev. kanál
langyos víz
2 ev. kanál
olaj
200 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor
lekvár (fanyar ízvilággal)

Krém:

1 l
tej
3 csomag
banános pudingpor
2 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
10 - 11 ev. kanál
porcukor
3 - 4 db
banán
ízlés szerint rum

Tejszínhab:

750 ml
33%-os habtejszín
4 csomag
habfixáló
2 ev. kanál
porcukor
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosa verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. Az így elkészített tésztát két, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 160 fokon megsütjük a vékony tésztalapokat, majd kihűtjük.
  4. Az egyik tésztalapot rummal meglocsoljuk – nem spóroltam vele -, lekvárral megkenjük. Rátesszük a másik tésztalapot, amit szintén meglocsolunk a rummal.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejben feloldjuk a vaníliacukrot, hozzáadjuk a pudingport és sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük, néha megkeverjük közben. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingba.
  6. A tésztát vékonyan megkenjük a krémmel, rátesszük a felkarikázott banánt, majd megkenjük a maradék krémmel. Hűtőszekrénybe tesszük egy-két órára.
  7. Elkészítjük a kakaós tejszínhabot. 375 ml habtejszínt 2 csomag habfixálóval, 1 evőkanál porcukorral és 2 evőkanál kakaóval habbá verünk.
  8. A kakaós tejszínhabot rákenjük a kihűlt süteményre.
  9. Elkészítjük a világos tejszínhabot is. 375 ml habtejszínt 2 csomag habfixálóval és cukorral habbá verünk. Rákenjük a kakaós tejszínhabra és elsimítjuk.
  10. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, csokiforgáccsal díszítjük, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása