TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne
Paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne
Recept Paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.5.2018

Paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne

Gondot okoz az ebéd? Sok volt a finom megszokott fogásból, és kell egy kis változatosság? Akkor itt az ideje inspirációt meríteni a paradicsomos-sonkás-sajtos lasagne receptjéből. Az elkészítése nagyon egyszerű, mert bizony nem marhahús van a paradicsomos szószban, hanem sonka. Ez nagyban megkönnyíti az elkészítését, ráadásul az időt is lerövidíti. A tésztalapokra paradicsomos szósz, besamel, szeletelt paradicsom és jó adag sajt kerül, a sütő pedig elvégzi a dolgát. Jó étvágyat!

60 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

250 g
lasagne
2-3 db
nagyobb paradicsom
500 g
sonka
300 g
reszelni való sajt
100 g
Gouda
2 gerezd
fokhagyma
200 g
vöröshagyma
2-3 ev. kanál
olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint zöldfűszer

Besamel:

100 g
vaj
5 ev. kanál
finomliszt
1 l
tej
ízlés szerint bors

Szükségünk lesz még:

paradicsom
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát. Miután a sonka is megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a félbe vágott paradicsomokat (a héját előtte eltávolítottam). Kis lángon addig főzzük, amíg mártás állagú nem lesz. Ha a paradicsom mennyiség nem megfelelő és kevésnek tűnik a mártás, akkor sűrített paradicsommal javíthatunk az állagán. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszert, sózzuk és borsozzuk.
  2. Elkészítjük a besamelt. Az olvasztott vajhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és sűrű mártást főzünk.
  3. Előkészítjük a sütőtálat. Az aljára rátesszük a lasagne tésztalapot, megkenjük a paradicsomos-hagymás mártással, besamellel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk (én két sajt keverékét használtam, ízlés dolga). Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetején az utolsó réteg besamelmártás.
  4. 180 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült, tetejét szeletelt paradicsommal és reszelt sajttal díszítjük. Visszatesszük a sütőbe, miután a sajt ráolvadt, kivesszük, felszeleteljük és tálaljuk.

 

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása