TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Képviselőfánk pudingkrémmel
Képviselőfánk pudingkrémmel
Recept Képviselőfánk pudingkrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.5.2018

Képviselőfánk pudingkrémmel

A pudingkrémmel készült képviselőfánkból sosem elég. Egyszerűen nem tudok annyit készíteni, hogy elég legyen, mert mindenki lecsap rá. A gyerekek két kézzel majszolják, és persze férjem is elég sokszor „megkóstolja” a végeredményt. Ha tehetem, a pudingkrémet előző nap készítem el. A krémet, miután kihűlt, tálba teszem, fóliával lefedem és már mehet is a hűtőszekrénybe. Másnap csak egyszer átdolgozom, ezután pedig lehet is tölteni. Szerző: Danka

70 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 ml
víz
90 g
növényi margarin
csipet só
140 g
búzafinomliszt
4 db
tojás

Krém:

600 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
6 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj

Öntet:

200 g
átszitált porcukor
3 ev. kanál
forró víz
1 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: egy edénybe beletöltjük a vizet, hozzáadjuk a margarint és a csipet só, felforraljuk, beleszórjuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg a tészta már nem tapad hozzá az edény falához. Még egy keveset forgatjuk, keverjük, „égetjük”, majd levesszük a tűzről. Miután egy kicsit lehűlt, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Mindegyik tojás után jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát nyomózsákba töltjük, majd kivajazott tepsiben megformázzuk a fánkokat. A fánkokat 200 fokon 10 percig sütjük, majd a sütési hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük és további 10 percig sütjük. A sütő ajtaját sütés közben nem nyitjuk le! A megsült fánkokat még melegében félbevágjuk, majd miután kihűltek, megtöltjük a krémmel, a tetejét pedig bevonjuk az öntettel.
  3. Krém: a krémet jól ki kell hűteni, akár előző nap is elkészíthetjük. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még amíg meleg, krémesre dolgozzuk a vajjal (ezt kisebb adagokban adtam hozzá).
  4. Amikor a krém már kihűlt, fóliával letakarjuk, és miután teljesen kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük. A krém másnapig tökéletesen eláll, csak jól el kell még egyszer dolgozni, és már tölthetjük is vele a fánkokat.
  5. Öntet: az alapanyagokat alaposan elkeverjük, ezzel vonjuk be a fánkok tetejét.
  6. A fánkokat hidegen tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása