TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-málnás piskóta
Túrós-málnás piskóta
Recept Túrós-málnás piskóta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.6.2018

Túrós-málnás piskóta

Szerencsére a piskótatészta számos finomság alapja, és az elkészítése sem bonyolult. Ha van kéznél kézi robotgép, akkor a túrós-málnás piskótánál nyert ügyünk van. A tészta puha, a túrós krém lágy és kellemesen édes, a málna pedig megkoronázza ezt a túrós-gyümölcsös kompozíciót. Feldobja a mindennapokat, de az ünnepi asztalon is méltó helyet tud elfoglalni. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
rétesliszt
8 ev. kanál
olaj
8 ev. kanál
tej
1 csomag
sütőpor

Krém:

250 ml
habtejszín
350 g
lágy túró („kádas”)
1 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
porcukor

Szükségünk lesz még:

málna
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, lehetőség szerint felváltva az olajjal és a tejjel. Utolsó lépésben hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
  2. A tésztát kivesszük a sütőből, majd két egyenlő nagyságú lapra vágjuk.
  3. A habtejszínt habbá verjük. A túrót a vaníliacukorral és porcukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a túrót. A krémet rátesszük az egyik tésztalapra, málnával megszórjuk, lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása