TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Töltött táskás „kelt” tésztából, kelesztés nélkül
Töltött táskás „kelt” tésztából, kelesztés nélkül
Recept Töltött táskás „kelt” tésztából, kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.6.2018

Töltött táskás „kelt” tésztából, kelesztés nélkül

A recept nagy előnye a tésztája, amivel nagyon könnyű dolgozni. Miután az élesztőt felfuttattam, összekevertem a többi hozzávalóval, sima állagúra gyúrtam, de nem kelesztettem. A kész tésztából rögtön kiszaggattam a kis adagokat, kezemmel lapokat formáztam, amiket megtöltöttem a töltelékkel. A becsomagolt táskákat tepsire raktam, majd a töltött táskákat készre sütöttem. A tészta egyszerűen tökéletes! Szerző: Rebeka

45 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
1 kv. kanál
2 db
tojássárga
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
porcukor
200 ml
olaj
250 ml
tej
42 g
élesztő

Szükségünk lesz még:

2 db
tojásfehérje
lekvár
töltelék (csokis, mákos, diós, túrós…)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadunk egy kanál porcukrot (1-et a 3-ból), elkeverjük és kb. 15 percig pihentetjük – ezalatt az élesztő felfut.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék száraz hozzávalót, beleöntjük az élesztőt, az olajat és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiket kezünkkel kilapítunk, ráteszünk egy kanálnyi tölteléket (lehet bármi: lekvár, puding, Nutella, diós vagy mákos töltelék…).
  3. A töltelékkel megtöltött tésztát becsomagoljuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tésztacsomagokat nem tesszük szorosan egymás mellé, hogy sütés közben lehetőleg ne érjenek össze.
  4. A csomagok közepébe ujjunkkal mélyedést, kis gödröt nyomunk, és ebbe teszünk még egy adag lekvárt. A tojásfehérjét egy kevés vízzel felverjük, ezzel is megkenjük a tésztacsomagokat.
  5. 180 fokon 12 percig sütjük.
  6. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, és keleszteni sem kell. Nekem az a tapasztalatom, hogy először a tölteléket kell elkészíteni és esetleg az édes morzsát, majd ezután esünk neki a tésztának.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása