TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Fantasztikus túrós-rácsos anyukám receptkönyvéből
Fantasztikus túrós-rácsos anyukám receptkönyvéből
Fantasztikus túrós-rácsos anyukám receptkönyvéből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.6.2018

Fantasztikus túrós-rácsos anyukám receptkönyvéből

A fantasztikus túrós-rácsos sütemény receptjét még anyukám tanulta anyukájától, és a receptre a kézzel írt receptes könyvében/füzetében leltem rá. Gyerekkoromban nagyon sokat készítette, aztán valamiért elfeledkeztem a receptről. Amióta már nekem is családom van, egyre többször veszem elő a klasszikus, jól bevált süteményes recepteket, és lepem meg vele a családot. A sütemény omlós, puha, nagyon túrós, olyan, ahogy mi szeretjük. A túró mennyiségét lehet csökkenteni, és akár mazsolával is lehet gazdagítani. Szerző: Marta

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
250 g
vaj
250 g
porcukor
1 db
sütőpor
2 csomag
vaníliacukor
2 db
tojás

Túrós töltelék:

1 kg
túró
2 csomag
vaníliacukor
250 g
porcukor
citrom reszelt héja
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba szórjuk és tészta állagúvá dolgozzuk.
  2. A tészta kb. 2/3 részét kinyújtjuk és tepsibe tesszük, amit előtte vajjal kikentünk és liszttel beszórtunk. A tepsit sütőpapírra is tehetjük – így talán még egyszerűbb is majd kivenni a süteményt a tepsiből. A sütőpapírt akkor javaslom, amikor kicsit kevesebb az időnk, mert így a tésztát könnyebben ki tudjuk venni a tepsiből és hamarabb fog kihűlni.
  3. A tepsibe tett tésztát megkenjük a túrós krémmel (a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük – a cukor és reszelt citromhéj mennyisége ízlés dolga).
  4. A maradék tésztából megformázzuk a rácsokat, és ezekkel fedjük le a túrós tölteléket.
  5. Az előkészített tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Mindenki a saját sütője szerint járjon el, amikor a tészta már kezd barnulni, elkészült. A tepsit kivesszük a sütőből és a tésztát kihűtjük. Ha sütőpapírral dolgoztunk, akkor a tésztát a papírral együtt vesszük ki a tepsiből.
  6. Én nagyon szeretem a túrót, ezért elég sokat tettem rá. Ha az 1 kg soknak tűnik, akkor csökkenthetjük 750 g-ra.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása