TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Fenséges kuglóf
Fenséges kuglóf
Recept Fenséges kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.6.2018

Fenséges kuglóf

Amikor még a szüleimnél laktam, az egyik kedvenc kuglófom volt a nálunk csak fenséges kuglófként emlegetett édesség. Szinte egy ültő helyemben fel tudtam falni legalább a felét. Ez egyáltalán nem csoda, mert a tésztája nemcsak puha, hanem a diótól és a rumba áztatott mazsolától tényleg rendkívül finom. Az elkészítése egyszerű, a legtöbb időt pedig a sütés és a kihűlés veszi el. Szerző: Haanka

25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
100 g
darált dió
50 g
reszelt csokoládé
ízlés szerint rumba áztatott mazsola
200 g
vaj
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
6 db
tojás
250 ml
habtejszín
vaj és liszt a sütőforma kikenéséhez és szórásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőformát kivajazzuk és liszttel beszórjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sütőport, reszelt csokoládét és a darált diót. A vajat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a habtejszínt, majd az egészet eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A kapott tésztát beletöltjük a sütőformába, a tetejét elegyengetjük, majd 45 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és kiforgatjuk a formából.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása