TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Tepsis lapcsánka
Tepsis lapcsánka
Recept Tepsis lapcsánka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.6.2018

Tepsis lapcsánka

Szerintem a nagy hőségben senkinek sincs kedve forró olajon tócsnit sütni. Ha mégsem akarunk lemondani a tócsniról vagy lapcsánkáról, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a tepsis változatot. Igaz, kevesebb olaj kell hozzá, a ropogósságot pedig nem tudjuk hozni, de így is tökéletes finomságot a végeredmény. A tésztát füstölt szalonnával gazdagítottam, az elkészült tepsis lapcsánkát pedig önmagában egy kevés tejfölös mártogatóssal, vagy akár köretként is tálalhatjuk. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
reszelt burgonya
2 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
főzőtejszín vagy tej
1 ev. kanál
finomliszt
1 db
tojás
100 g
füstölt hús vagy szalonna
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztet, a felvert tojást és a füstölt húst vagy szalonnát.
  2. Sóval és borssal ízesítjük, 3 evőkanál tejszínnel vagy tejjel lágyítjuk, majd az egészet jó alaposan ekeverjük.
  3. A burgonyás masszát olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása