TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!
Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!
Recept Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.6.2018

Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!

Vannak olyan édességek, amik egész egyszerűen tökéletesek. Pár hozzávaló, egy kevés konyhai rutin, és szinte csodát tudunk alkotni, amiért megőrül az egész család. Egy ilyen finomság az epres szelet sütés nélkül, ami jól lehűtve még a fagylaltot is lekörözi! Sütni nem kell, a tészta csak vaj és háztartási keksz, a krém sincs túlbonyolítva, a végeredmény pedig fantasztikus! Szerző: Trinitni

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

400 g
háztartási keksz
120 g
vaj

Krém:

250 g
mascarpone
120 g
habtejszív
100 g
porcukor
150 g
eper
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A háztartási kekszet por állagúra dolgozzuk. Ez a legegyszerűbb bormixerben. Miután már a keksz por állagú, hozzáadjuk a puha vajat. Jó alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőforma aljára tesszük.
  2. A habtejszínt a cukorral együtt habosra verjük, majd nagyon óvatosan keverjük a mascarpone sajtot. Hozzáadjuk a felszeletelt epret, ezzel is elkeverjük, majd a krémet belekanalazzuk a kekszes alappal kibélelt sütőformába.
  3. A maradék tésztát kezünkkel lemorzsoljuk és ezzel szórjuk meg a krémes alapot.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása