TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Joghurtos lángos, hűtőben akár 5 napig eláll a tésztája
Joghurtos lángos, hűtőben akár 5 napig eláll a tésztája
Recept Joghurtos lángos, hűtőben akár 5 napig eláll a tésztája
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.6.2018

Joghurtos lángos, hűtőben akár 5 napig eláll a tésztája

Ha lángost készítek, akkor nem árt nagyobb adag tésztát készíteni, mert szerintem a lángost mindenki szereti. Néha előfordul, hogy a lángos tésztájával kicsit túlzásba esek és több tésztát készítek, mint amennyire az adott étkezésnél szükségem van. A joghurtos lángos tésztája tökéletes választás, mert a tésztát ha fóliába vagy zacskóba csomagolom, akkor akár 5 napig is kibírja. Így nincs más teendőm, mint a tésztát a hűtőből kivenni, megvárni, míg felmelegszik, megformázzuk és pihentetjük a cipókat, a joghurtos lángosokat pedig megsütjük. Jó étvágyat! Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kg
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
1 kv. kanál
42 g
friss élesztő
cukor az élesztő felfuttatásához
500 ml
langyos tej
170 g
natúr joghurt
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy pohárnyi, kb. 200 g langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál lisztet, egy kevés cukrot és elkeverjük.
  2. Miután felfutott, hozzáadjuk a maradék liszthez, amit előtte elkeverünk a sóval és sütőporral. Hozzáöntjük a maradék tejet és a joghurtot is, majd az egészből sima állagú, sűrű tésztát gyúrunk. A tésztát lisztes felületre tesszük, kezünkkel még egyszer alaposan eldolgozzuk, átgyúrjuk, majd a tésztát zacskóba tesszük és hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tészta akár 5 napot is kibír a hűtőszekrényben, így rajtunk múlik, hogy mikor vesszük elő és készítjük el a lángost.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből és a zacskóból, tenyérnyi adagokat szaggatunk ki belőle, melyeket liszttel beszórt felületen pihentetünk.
  5. Ezután a tésztát lángos alakúra formázzuk és forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  6. Fokhagymával, tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk, ketchappal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása