TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Házi sajtkrémes tartármártás
Házi sajtkrémes tartármártás
Recept Házi sajtkrémes tartármártás
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.7.2018

Házi sajtkrémes tartármártás

A majonéz szerintem nagyon sok konyhában elérhető és rengeteg fogás alapját képezi. Sajnos nem kalóriaszegény, így nem árt vigyázni vele, főleg diéta idején. Ízben kicsit más, de szerintem nagyon sokrétű mártás a tartártmártás, amit egy kis sajtkrémmel turbóztam fel. Hagyma, fokhagyma, csemegeuborka, sajtkrém, natúr joghurt, mustár és só alkotja, egy kevés sóval. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van játszani az ízekkel, mindehhez elég a hozzávalók mennyiségével játszani egy kicsit.

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok
140 g
krémsajt
3 ev. kanál
natúr joghurt
1 db
salátahagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 db
nagyobb csemegeuborka
1 kv. kanál
mustár
ízlés szerint só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az uborkát, salátahagymát és fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sajtot, a natúr joghurtot, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk. Jó alaposan elkeverjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ideális natúr húsokhoz, kenhetjük kenyérre, mártogatósként kínálhatjuk zöldségekhez, falatkákhoz. Természetesen mindenki akkor és annyit fogyaszt belőle, amikor és ahogy szeretne.
  3. Nálunk ez a mennyiség nagyjából két étkezésre elég – egy ebéd és egy vacsora.
  4. A gyerekek a rántott karfiolhoz, rántott húshoz, rösztihez, hasábburgonyához is nagy örömmel fogyasztják.

Forrás: Máma v kuchyni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása