TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Áfonyás-joghurtos torta
Áfonyás-joghurtos torta
Recept Áfonyás-joghurtos torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.7.2018

Áfonyás-joghurtos torta

A nagy melegben, nyáron, vagy akár egy fárasztó nap után nagyon jól tud esni egy szelet frissí-tő, hidegen tálalt sütemény. Főleg akkor, ha kellen gyümölcsös, lágy, selymes. Az áfonyás-joghurtos tortában ezek a tulajdonságok egyesülnek. A puha tészta egyik alapanyaga a natúr joghurt, míg a feltétbe friss áfonya és jó sok áfonyás joghurt kerül. Miután a torta elkészült, pár órára hűtőszekrénybe kell tenni, de megéri kivárni! Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
100 g
kristálycukor
100 ml
natúr joghurt
150 g
búzafinomliszt
1/2 kv. kanál
vaníliakivonat
1/2 kv. kanál
sütőpor
25 ml
olaj

Tetejére:

800 ml
áfonyás joghurt
50 g
porcukor
20 g
zselatin
50 ml
tej
1 bögre
áfonya
díszítőelemek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, az olajat, majd alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt.
  2. A tésztát kivajazott kör alakú sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint. Amikor a zselatin már megszívta magát, elkezdjük melegíteni és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról és kihűtjük.
  4. A már kellően kihűlt zselatinos tejhez hozzáadjuk a joghurttal elkevert cukrot, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az áfonyát.
  5. A joghurtos krémet rákenjük kihűlt tésztára, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután a joghurtos krém megkötött, a tortát kivesszük a formából és kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása