TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Vaníliás keksztorta
Vaníliás keksztorta
Recept Vaníliás keksztorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.7.2018

Vaníliás keksztorta

Nem is értem, miért tortának hívják ezt a finomságot, mert tepsiben készül, de nálunk így maradt meg a név és a recept is: vaníliás keksztorta. Egyszerű és nagyszerű, sütés nélkül, csupán pár hozzávalóból. A titka a nagyon krémes pudingos krém, na meg persze a jó minőségű vajas keksz. Ha szerencsénk van, akkor kakaós kekszet is veszünk, a rétegeket, világos és kakaós kekszes réteget felváltva pakoljuk rá a krémre. Szerző: M Márta

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1,2 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
150 g
kristálycukor
1 kv. kanál
vaníliakivonat
80 g
tejpor
200 g
csokoládé (fehér)
250 g
vaj
500 g
keksz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot beleszórjuk a tejbe, feltesszük főni, beletesszük a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. A pudingot kicsit kihűtjük.
  2. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a tejport, a vaníliakivonatot és a felolvasztott csokoládét. Ezt is elkezdjük összedolgozni, majd amikor már jó krémes, kanalanként beledolgozzuk a pudingot.
  3. Előkészítünk egy tepsit, amit kibélelünk egy adag keksszel, rákanalazzuk a krémet, elegyengetjük, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg a krém el nem fogy. Az utolsó réteg a keksz.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, miután megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása