TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
Recept Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.7.2018

Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet

Ellenálhatatlan finomság! Ha van valami, amiről ha fizetnének, se mondanék le, az nagy valószínűséggel a kakaós-krémes-csokoládés banános szelet. A sütemény minden egyes rétege, hozzávalója csodálatos: kakaós tészta, amit bőven megpakolunk friss banánnal, erre jön a tökéletesen ízesített túrós-tejszínhabos krém, a tetejére pedig a csokoládéöntet. A sütemény jól lehűtve az igazi, a krém és csokoládé megköt, az ízek összeérnek. Szerző: Lacusin

120 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
300 g
kristálycukor
125 ml
olaj
125 ml
víz
3 ev. kanál
kakaó
200 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

500 g
lágy túró
100 g
porcukor
1 db
citrom leve
6 db
zselatinlap
400 ml
habtejszín

Öntet:

200 g
étcsokoládé
1 ev. kanál
olaj
150 ml
habtejszín

Szükségünk lesz még:

8 db
nagyobb banán
citrom leve a banán meglocsolásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát tepsire tesszük, amit előtte kivajaztunk és beliszteztünk. A tésztát 220 fokon 10-15 percig sütjük.
  3. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Rátesszük a félbe vágott banánt, majd a banánt citrom levével meglocsoljuk – így a banán nem barnul meg.
  4. A zselatinlapot vízbe tesszük (a csomagoláson szereplő útmutató szerint járunk el). A túrót a cukorral és citromlével eldolgozzuk. Egy kevés túrós masszát teszünk a zselatinhoz, elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a túrós krémhez. A habtejszínt kemény habbá verjük. majd ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe.
  5. A banánt megkenjük a túrós krémmel, elegyengetjük, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután a krém megkötött, elkészítjük az öntetet: a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt. Elkeverjük, majd ráöntjük a krém tetejére. Elegyengetjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása