TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Almakuglóf sütés nélkül
Almakuglóf sütés nélkül
Recept Almakuglóf sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.7.2018

Almakuglóf sütés nélkül

Minden sütés nélküli desszertnek megvan a maga különlegessége. Az almakuglóf elsősorban ötletben zseniális, na meg persze ízben is! Az alma a pudinggal és a piskótával tökéletesen kiegészítik egymást! Az összeállítás tényleg pillanatok alatt megvan, csak az a fránya egy éjszaka ne lenne a hűtőszekrényben! Ha nincs kéznél kuglóf sütőforma, akkor akár egy magas falú tepsiben is elkészthetjük. Szerző: Soniza

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok
800 g
alma
500 ml
víz
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
200 g
piskóta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Felöntjük 250 ml vízzel, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul.
  2. A maradék vízben a pudingport csomómentesre keverjük és hozzáöntjük a megpuhult almás alaphoz. Egy-két percig együtt főzzük.
  3. Előkészítjük a kuglóf sütőformát. Az aljára teszünk egy réteg almás alapot, erre kerül egy réteg piskóta, majd addig rétegezzük, amíg az utolsó almás réteg is bele nem kerül a formába.
  4. Kihűtjük, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap az almakuglófot kivesszük a hűtőből, rátesszük egy tányérra és megvárjuk, míg a kuglóf „magától kijön” a formából – nem kell ütögetni!
  5. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása