TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül
Fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül
Recept Fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.8.2018

Fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül

A nagy melegekben igazi felüdülés a hideg, frissítő sütemény. Az pedig még jobb, ha a sütemény/torta elkészítésével nem kell órákat küzdenünk a konyhában! Ez a fantasztikus csokoládés torta sütés nélkül tényleg nagyon egyszerű, különösebb erőfeszítés nélkül összeállítható minden egyes rétege, a végén pedig nem marad más, mint bezsebelni az elismerést. Az alapja krémes-kekszes réteg, amit az étcsokoládés, fehércsokoládés réteg és a tejszínhab követ.

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

240 ml
víz
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
400 g
tejpor
250 g
vaj
100 g
háztartási keksz
100 g
őrölt dió
6 ev. kanál5tej
100 g
étcsokoládé
100 g
fehércsokoládé
200 ml
habtejszín
1 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet, 100 g kristálycukrot és vaníliacukrot edénybe tesszük, elkezdjük felmelegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejport. Jó alaposan elkeverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat habosra dolgozzuk és ezt is beledolgozzuk a tejporos krémbe. Akkor jó, ha a krémünk szép sima.
  2. 200 g krémet félreteszünk, a maradékba belekeverjük az aprított kekszet, az aprított diót és a tejet.
  3. A kekszes alapot 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőforma aljára tesszük – 1 cm magasan az oldalára is kerüljön! Amíg elkészítjük a tölteléket, a krémet hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. A töltelékhez a csokoládékat külön-külön gőzfürdő felett felolvasztjuk. A félretett krémet két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk az olvasztott fehércsokoládét, a másikhoz pedig a felolvasztott étcsokoládét. Kézi robotgéppel dolgozunk, jó alaposan eldolgozzuk.
  5. A kekszes alapot kivesszük a hűtőből, rátesszük az étcsokoládés krémet, fél órára visszatesszük a hűtőbe, ezután rátesszük a fehércsokis krémet, a habfixálóval felvert tejszínhabot, díszítjük, majd ismét hűtőszekrénybe tesszük. Miután minden réteg megkötött, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása