TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Krémes banános szelet
Krémes banános szelet
Recept Krémes banános szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.8.2018

Krémes banános szelet

A banános ízvilág nagyon jól passzol az édességekhez. Ezt banánnal, aromával, banános pudinggal is elérhetjük. A krémes banános szeletet banános pudingporral készítettem, de hogy fokozzuk az élvezeteket, a pudingra citromlével meglocsolt szeletelt banán is tehetünk. Hogy a pudig még jobban érvényesüljön, a megsült piskótán fakanállal lyukakat készítettem, így a forró puding ebbe is belecsorgott. Szerző: Lacusin

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
langyos víz
4 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor

Töltelék:

2 csomag
banán ízű pudingpor
750 ml
tej
4 ev. kanál
kristálycukor
125 g
vaj

Tetejére:

500 ml
habtejszín
2 ev. kanál
porcukor
babapiskóta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a langyos vizet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és egy fakanál végével lyukakat nyomunk bele.
  2. A pudingport és a kristálycukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejben. Sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről és még amíg forró, belekeverjük a vajat. A még forró pudingot ráöntjük a tésztára. Elegyengetjük és megvárjuk, míg kihűl/megdermed.
  3. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos rétegre.
  4. Tetejét morzsolt babapiskótával megszórjuk, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük.

* TIPP: A pudingra szeletelt banánt is tehetünk, amit citromlével meglocsolunk. Így még finomabbá tehetjük a süteményt.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása