TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből
Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből
Recept Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.8.2018

Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből

Ha egy kis változatosságra vágyunk a köretek területén és van otthon száraz, öreg kenyér, akkor érdemes elkészíteni a petrezselmyes-oregánós knédlit. A masszát nagyon könnyű összeállítani. A hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, majd elkeverjük a kenyérrel, tejjel, tojással és fűszerekkel. Ahogy az a címben is szerepel, petrezselyemzöldet, oregánót használtam, amit egy kevés szerecsendióval, sóval és borssal tuningoltam. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
öregebb kenyér
2 db
tojás
3 db
vöröshagyma
4 szelet
sonka vagy szalonna
szükség szerint tej
só, bors
szerecsendió
oregánó
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az öregebb kenyeret felkockázzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az oregánót.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott sonkát vagy szalonnát és együtt pirítjük. Amikor elkészült, hozzáadjuk a kenyérhez. A tojást felverjük és ezt is hozzáadjuk a masszához.
  3. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy masszív, ragacsos masszát kapjunk. Miután az állaga már megfelelő, 15-20 percig pihentetjük.
  4. Hőálló fóliába csomagoljuk, mindkét oldalát alaposan lezárjuk. A knédliket forrásban lévő vízbe tesszük és kb. 20 percig főzzük. Ha nem szeretnénk mindent megfőzni, akkor a nyers masszát le is fagyaszthatjuk. Főzés előtt ki kell olvasztani.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása