TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Frissítő tekercs narancsos krémmel
Frissítő tekercs narancsos krémmel
Recept Frissítő tekercs narancsos krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.9.2018

Frissítő tekercs narancsos krémmel

Sokáig kerestem, de végre sikerült narancspasztához jutnom. Rögtön ki is próbáltam, és elkészítettem ezt a frissítő tekercset narancsos krémmel. A tészta pompás, nem szakad, nem törik, amikor kihűlt, megtöltöttem a krémmel és egyszerűen felcsavartam. A tészta rendkívül puha, a krém pedig egyszerűen mesés! Csak ajánlani tudom! A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval még díszíthetjük, de én ezt a lépést kihagytam.

20 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojásfehérje
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
kristálycukor
5 db
tojássárga
1 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
búzafinomliszt

Krém:

250 ml
habtejszín
1 doboz
mascarpone
2 kv. kanál
narancspaszta
ízlés szerint porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a vaníliacukorral és kristálycukorral habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgát, az olajat, végül a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokon 10 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a habtejszínt felverjük, beledolgozzuk a mascarpone sajtot, a narancspasztát és ízlés szerint a porcukrot.
  4. A krémmel megkenjük a kihűlt tésztát, felcsavarjuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása