TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Albert kuglóf – az örök klasszikus
Albert kuglóf – az örök klasszikus
Recept Albert kuglóf – az örök klasszikus
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.9.2018

Albert kuglóf – az örök klasszikus

Az Albert kuglóf még sosem hagyott cserben. Lehet, mások simán túrós kuglófnak nevezik, nálunk Albert kuglóf néven fut. A túrót vaníliapudinggal és cukorral ízesítettem. Valaki egész tojást használ, nekem a tojássárga jobban bevált. A tojásfehérjét ilyenkor félreteszem és más süteményhez használom fel. A kuglóf önmagában is rendkívül finom, de egy kis díszítéssel szinte felejthetetlenné tudjuk tenni! Szerző: Milka

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
15 dkg
kristálycukor
1 dl
olaj
1 dl
tej
30 dkg
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

50 dkg
lágy túró
2 db
tojássárga
4 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
vaníliapuding
1,5 dl
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkésztjük a tölteléket. A túrót a tojássárgával, cukorral, pudingporral és tejjel elkeverjük.
  2. Amíg a túrós töltelék pihen, hozzáláthatunk a tésztához: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd kis adagokban a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  3. A kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőforma aljára egy kevés kakaós tésztát öntünk, rátesszük a túrós töltelék felét, még egy réteg kakaós tésztát, a maradék túrós tölteléket, végül lefedjük a maradék kakaós tésztával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 30 perc elteltével tetejét alufóliával lefedjük.
  5. A kuglófot kihűtjük, ezután kifordítjuk a formából.
  6. Cukormázzal, édes morzsával, gyümölccsel díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása