TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Sült burgonya francia mustáros mártással
Sült burgonya francia mustáros mártással
Recept Sült burgonya francia mustáros mártással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.9.2018

Sült burgonya francia mustáros mártással

Egy kicsit elmerengtem a francia konyhában, majd az egyik legegyszerűbb receptet választottam ki. Ez nem más, mint a sült burgonya francia mustáros mártással. A klasszikus, héjában sült burgonyát mustáros-fokhagymás-ecetes szósszal kevertem el, amitől nagyon pikáns, mégis nagyon finom lett! Erőteljes fogás, erőteljes ízekkel, mégis a sült burgonyával rendkívül jól harmonizál. Köretnek zseniális, de önmagában, például tejfölös mártogatóssal is nagyon laktató! Szerző: Lacusin

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

750 g
burgonya
2 ev. kanál
olívaolaj
bors

Mártás:

1 gerezd
fokhagyma
70 ml
olaj
2 ev. kanál
dijoni mustár
2 ev. kanál
almaecet
1 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
aprított petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát megmossuk, félbe vagy negyedekre/nyolcadokra vágjuk (attól függ, mekkor a burgonya. Én kisebbeket vettem, így félbe vágtam). A burgonyát tálba tesszük, két evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, alaposan elkeverjük.
  2. A burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
  3. Elkészítjük a mártást: az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, cukorral almaecettel és dijoni mustárral. A jó alaposan elkevert mártásba beleforgatjuk a sült burgonyát. Igyekszünk úgy elkeverni, hogy a burgonya ne törjön meg, a mártás pedig mindenhova jusson.
  4. A burgonya tökéletes köret húsokhoz, sült zöldségekhez, de akár önmagában, tejfölös mártogatóssal is fogyaszthatjuk. Tálalás közben ne felejtsük el aprított petrezselyemzölddel megszórni! Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása