TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Szilvás-morzsás sütemény
Szilvás-morzsás sütemény
Recept Szilvás-morzsás sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.10.2018

Szilvás-morzsás sütemény

A jó kis édes, gyümölcsös sütemények akár egy nehéz napot is fel tudnak dobni. Főleg akkor, ha az elkészítése nagyon gyors, és amíg a sütőben sül, még a mosogatást is el tudom végezni. Az egyik ilyen kedvencem a szilvás-morzsás sütemény. A tésztát és édes morzsát kb. 10 perc alatt el tudom készíteni, a szilva megmosása és előkészítése sem kerül sok időbe. A sütőben nagyjából 20 percig készül, a végeredmény pedig fenséges! Szerző: Haanka

15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

350 g
rétesliszt
100 g
kristálycukor
100 ml
olaj
1 db
tojás
1 ev. kanál
rum
ízlés szerint citrom reszelt héja
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
sütőpor
szükség szerint tej

Morzsa:

50 g
vaj
50 g
kristálycukor
80 g
rétesliszt

Szükségünk lesz még:

szilva
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, szükség szerint egy kevés tejjel igazíthatunk az állagán. A lényeg, hogy a tészta sima állagú legyen, formázható, ne túl tömény. Nekem 100 ml tejet kellett hozzáadnom.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. A szilvát megtisztítjuk, félbe vágjuk, kimagozzuk.
  4. A szilvát rászórjuk a tésztára, amit pedig az édes morzsával szórunk meg.
  5. A morzsához a vajat, cukrot és réteslisztet kézzel eldolgozzuk.
  6. Ha szeretnénk, akkor a szilvát mákkal is megszórhatjuk, de ez a lépés elhagyható.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

 

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása