TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kofolás szelet csokiöntettel
Kofolás szelet csokiöntettel
Recept Kofolás szelet csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.10.2018

Kofolás szelet csokiöntettel

Bizony, a kofolát is lehet süteményekhez használni. Ma már nem olyan bonyodalom kofolához jutni (azlőtt mindig a rokonok hozták, ha kérdezték, mi kell nekik, akkor a kofola mindig az első helyen volt), így a kofolás szelet csokiöntettel nem lehet kihívás. Ha pedig a kofolát nem szeretjük, bátran használhatunk kólát is. A sütemény puha, édes, a mézeskalács fűszerkeverékkel gazdagított sütőpornak köszönhetően kellemesen fűszeres és aromás. A tésztájába akár darált diót vagy mazsolát is tehetünk.

15 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
350 g
búzafinomliszt
300 g
kristálycukor
2 db
tojás
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
sütőpor mézeskalács fűszerrel
300 ml
kofola vagy kóla

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A finomlisztet, a kristálycukrot, a tojást, az olajat, a kakaót és a sütőport alaposan elkeverjük.
  2. Hozzáöntjük a kofolát vagy a kólát.
  3. A tésztát magas falú, kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük.
  4. 180 fokon 20-30 percig sütjük.
  5. Tetejét csokiöntettel vonjuk be. Ez lehet bolti, de akár jó minőségű étcsokoládé és habtejszín keveréke (a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük a tejszínnel).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása