TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma „Lusta” almás szelet
„Lusta” almás szelet
Recept „Lusta” almás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.10.2018

„Lusta” almás szelet

Talán a „lusta” nem a megfelelő kifejezés, de az biztos, hogy a sütemény előkészítése nagyon gyors és végtelenül egyszerű. A lusta almás szelet nagy előnye, hogy a száraz hozzávalókat csak el kell keverni, az almát fel kell kockázni, a vajat pedig vékonyra kell szeletelni. Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint a tepsibe rétegezzük a hozzávalókat, végül készre sütjük. Csak ajánlani tudom! Szerző: Simona

20 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml, 1 csésze = 200 ml

1 kg
meghámozott, kicsumázott alma
1 bögre
búzadara
1 bögre
rétesliszt
1 csésze
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
200 g
vaj
mazsola
őrölt fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megtisztított, meghámozott, kicsumázott almát kis kockára vágjuk. A puha vajat felszeleteljük.
  2. A lisztet, darát és cukrot elkeverjük.
  3. A magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a száraz hozzávalók felét, rátesszük a fahéjjal és mazsolával elkevert almát, lefedjük a száraz hozzávalók másik felével, végül egyenletesen rátesszük a felszeletelt vajat.
  4. 180 fokos sütőben 40-60 percig sütjük, addig, amíg aranyszínű nem lesz.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása