TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével
Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével
Recept Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.11.2018

Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével

A gyerekek egyszerűen csak csirkecsigának hívják a sonkás-szalonnás csirketekercset. egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, a végeredmény pedig kiadós és tartalmas étel. A legnagyobb hangsúly a sonkával és szalonnával felcsavart csirkehúson van. A mártás a húslé egy kevés liszttel besűrítve, köretnek pedig burgonyapürét választottam. Salátát is adhatunk hozzá. Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
csirkemell szelet
150 g
szeletelt sonka
150 g
szeletelt szalonna
só és bors
fokhagymapor
grill fűszerkeverék
burgonyapüré
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet felszeleteljük, a hússzeleteket kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, rátesszünk a sonkát és a szalonnát, felcsavarjuk, tányérra szedjük és hűtőszerkénybe tesszük.
  2. Azt tapasztaltam, hogyha a csirketekercs lehűlt, akkor könnyebb felszeletelni.
  3. A csirketekercset felszeleteljük, a kapott kis csigákat pedig hústűre vagy hurkapálcára feltűzzük. Ügyeljünk arra, hogy a hústű ne legyen hosszabb, mint az a serpenyő, amiben megsütjük.
  4. Serpenyőben olajat hevítünk, ebben sütjük meg a csirketekercseket.
  5. A húslevet kevés liszttel besűrítjük, ez lesz a mártás.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása