TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Répás tésztából készült táska szilvalekvárral
Répás tésztából készült táska szilvalekvárral
Recept Répás tésztából készült táska szilvalekvárral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.11.2018

Répás tésztából készült táska szilvalekvárral

A konyha a finom ételek és a kreativitás műhelye, ahol bátran lehet kísérletezni az alapanyagokkal. Ha már a répát használhatjuk tortakészítéshez, akkor miért-ne lehetne felhasználni más édes finomságokhoz is. Ez adta az ötletét a répás tésztából készült táskának, amit szilvalekvárral töltöttem meg. A tészta nagyon finom lett, bár édesebb szájúak plusz cukrot is adhatnak hozzá. Még amíg meleg, porcukorral megszórjuk, és el is készült.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
rétesliszt
400 g
répa (lereszelve)
1 csomag
sütőpor
csipet só
200 g
puha vaj
300 g
szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A szilván kívül minden hozzávalót tálba teszünk és tészta állagúvá dolgozzuk.
  3. A tésztát 0.5 cm vastagra kinyújtjuk. Korongokat szaggatunk ki belőle (8 cm átmérőjű pohár szájával szaggattam ki a korongokat).
  4. A korongok közepére 1-1 kanál lekvár kerül, a korongokat félbe hajtjuk, a szélét pedig villával nyomkodjuk le.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  6. Még melegen porcukorral megszórjuk. Ebből a mennyiségből 37 db-ot készítettem (másfél tepsi).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása