TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Házi szendvicskenyér házi szendvicskrémmel
Házi szendvicskenyér házi szendvicskrémmel
Recept Házi szendvicskenyér házi szendvicskrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.11.2018

Házi szendvicskenyér házi szendvicskrémmel

Igazi különlegességgel készültem a férjemnek. Nemcsak házi szendvicskrémet készítettem, hanem házi szendvicskenyeret is. A szendvicskrém nem a megszokott, amit eddig tálalni szoktam, ugyanis egyi fő összetevője az élesztő, és még nyers tojássárga is kerül belé. Szerencsére férjemnek bejött az újítás, és nagy örömmel fogyasztotta el a szendvicskenyereket. Szerző: Danka

90 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szendvicskenyér:

480 g
búzafinomliszt
20 g
burgonyapüré por
42 g
élesztő
275 ml
langyos tej
1 db
tojás
1 kv. kanál
citromhéj
3 kv. kanál
olaj
2 kv. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor

Szendvicskrém:

250 ml
langyos tej
30 g
friss élesztő
250 g
puha vaj
3 ev. kanál
rétesliszt
2 db
tojássárga
270 g
majonéz
mustár
citromlé
ső, bors
200 g
füstölt kolbász vagy sonka, kockázva
1 db
apróra vágott vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Szendvicskenyér: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindegyikből cipót formázunk, fóliával lefedjük és 10 percig pihentetjük.
  2. Ezután megformázzuk a szendvicskenyereket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ismét lefedjük (fóliával) és 45 percig pihentetjük.
  3. Sütés előtt a kenyereket felvert tojással vagy vízzel megkenjük, 180 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  4. Elkészítjük a szendvicskrémet: a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A vajból kb. 50 g-t levágunk, edényben felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, az élesztős tejet, majd sűrű kását főzünk. A kását kihűtjük.
  5. A maradék vaja beledolgozzuk a tojássárgát és a majonézt, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt kásához. Beledolgozzuk az apróra vágott vöröshagymát, a füstölt sonkát vagy kolbászt, a mustárt, a citromlevet, sózzuk és borsozzuk.
  6. 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása